Teknoloji’nin Kodları Bu Yıl Kayseri’de Yazılıyor. Son Başvuru: 2 Mayıs 2025

Teknoloji’nin Kodları Bu Yıl Kayseri’de Yazılıyor. Son Başvuru: 2 Mayıs 2025
A+
A-

Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı büyük robot yarışmalarından biri olan Uluslararası MEB Robot Yarışması, Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, TÜBİTAK ve TİKA iş birliğiyle 21-24 Mayıs 2025 tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştirilecektir.

“Köklerden Geleceğe Eğitim, Teknoloji, Üretim” temasıyla düzenlenen yarışma, “Teknolojinin Kodları Bu Yıl Kayseri’de Yazılıyor!” sloganıyla gerçekleştirilecektir.

Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin teknik becerilerini sergileyebileceği yarışmada, Çizgi İzleyen Temel Seviye, Su Üstü Robot, Tasarla-Çalıştır Temel Seviye, Tozkoparan Robot, Endüstriyel Robotik Kol, Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Labirent Ustası, Mini Sumo, Otonom Araç, RC Sabit Kanat Uçak, Serbest Proje, Su Altı Robot (SAR), Tasarla-Çalıştır ve Yumurta Toplama gibi 15 farklı kategori yer alacaktır.

Başvurular 21 Şubat 2025 tarihinde başlayacaktır.

Katılımcılar, 21 Şubat – 2 Mayıs 2025 tarihleri arasında https://robot.meb.gov.tr adresi veya MEB Robot Mobil Uygulaması üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Uygulama Kılavuzu, kategori kılavuzları, detaylı bilgi ve güncellemelere web sayfasından erişilebilmektedir.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Whatsapp Doküman Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Instagram Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.