Web'de Öğren - Birlikte En Doğruya

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE İDARİ İŞLER => Eğitim-Öğretim ve İdari İşlemler => Ekders - Maaş - Fark ve Ödeme İşlemleri => Konuyu başlatan: Admin - 07 Mart 2025, 21:05:37

Başlık: Mebbis Ek Ders Modülü
Gönderen: Admin - 07 Mart 2025, 21:05:37
Yeni MEBBİS ek ders modülüyle ilgili sorunları bu başlıkta paylaşabiliriz arkadaşlar.

Maaş - Ek Ders ve Mali Konular Telegram Grubumu - Web'de Öğren
https://t.me/+gew_iG70aSk1NGMy (https://t.me/+gew_iG70aSk1NGMy)

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, ek ders saatlerinin tespiti ve tahakkuk işlemlerinde ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması, yönetici/öğretmenlerin üzerlerinde bulunan ders yüklerinin ayrıntılı bir şekilde görülebilmesi amacıyla oluşturulan Ek Ders Modülünün tasarım süreci tamamlanmıştır.

Modülden Mebbis, E-Okul, E-Kurs, E-Yaygın vb. modüllerden veri çekmektedir. Modülün sağlıklı çalışabilmesi için aşağıdaki işlem mutlaka yapılması gerekmektedir.

Mebbis e-Personel Modülünde Yapılması Gerekenler
📌  Görev kaydının güncel olup olmadığını kontrol ediniz.
📌  Görevlendirme kaydının olup olmadığını varsa doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Ayrıca görevlendirme ise yani 16. maddeden görevlendirme olduysa "Geçici  Görevlendirme" vekalet ise yani 22. madde ise "Vekalet" girilmiş mi kontrol ediniz.
📌  Birden fazla okulda derse giren öğretmenlerin ders tamamlaması girilmiş mi onu kontrol ediniz.
📌  Yönetici ve öğretmenlerin yıllık izin, mazeret izni, sağlık iznine dair veri girişlerinin izin başlangıç tarihinin yer aldığı hafta içerisinde yapılması gerekmektedir.
📌  Öğrenim bilgilerinden Yüksek Lisans bilgilerinin girilmiş olması gerekmektedir.

E-Okulda Yapılması Gerekenler
📌  E-Okul ders programını girmek
📌  Ders öğretmen eşleşmesini yapmak.
📌  Seçmeli ders haftalık dağılımını yapmak.
📌  Sınıf öğretmenlerini işlemek
📌  İkili eğitimi kontrol etmek

E-Kurs Modülünde Yapılması Gerekenler
📌  Destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kurs açma, kapatma, grup birleştirme, kurs/ders planlama işlemlerinin e-Kurs modülüne işlenmesi ve bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.
e-Pansiyon Modülünde Yapılması Gerekenler (Belletmenlik)
📌  Yatılı/pansiyonlu eğitim kurumlarında, pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı bilgilerinin
e-Pansiyon modülüne girilmesi ve modül üzerindeki pansiyon nöbet listesi ile belletmen öğretmen
bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. Belletmenlik haftalık olarak pazar günleri çekilecek.

E-Yaygın Modülünde Yapılması Gerekenler
📌 Halk eğitim merkezi müdürlükleri tarafından kurs açma, kapatma, kurs planı değişikliği işlemlerinin e-Yaygın sistemi üzerinden yapılması ve bilgilerin güncellenmesi,

e-Bilsem Modülünde Yapılması Gerekenler
📌 Bilim ve sanat merkezi yöneticileri tarafından haftalık ders programı girişinin, e-Bilsem modülü üzerinden yapılması ve bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.

Ek Ders Modülünde Yapılacak İşlemler
Ek ders modülü girilip Ders Yükü kısmında her öğretmenin hangi gün kaç saat girdiğini kontrol etmek. Hata varsa tıklayıp yeni değeri yazıp Enter yapmak. Örneğin pazartesi 6 saat dersi var ama modülde 4 saat görünüyorsa 4 saate tıklayıp 6 yapın ve Enter yapın. Toplam ders yükünü kontrol edin. 8. Sınıf rehberlik dersi ders yükü kısmına GİRİLMEZ otomatik gelecektir. Aynı ekranda Ek dersi yeniden hesapla deyin.

ÖNEMLİ NOTLAR:
📌  Görevlendirme yöneticiler ikili eğitimden dolayı +2 alamaz. Görüş yazısı mevcut.

MEBBİS Veri Tabanında Yer Almayan Veriler Manuel Girilecek Veriler
📌  Nöbet,
📌  Öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri (sınıf/kulüp danışmanlığı),
📌  Destek eğitim,
📌  Evde eğitim,
📌  Hastanede eğitim,
📌  Ders dışı eğitim çalışmaları (egzersiz),
📌  Kurul komisyon görevi,
📌  Yüz yüze eğitim/tam gün tam yıl kurs,
📌  Diğer yönetim görevi (DYK),
📌  Diğer yönetim görevi (İYEP, yüz yüze eğitim vb.),
📌  İşletmelerde meslek eğitimi/staj (koordinatörlük),
📌  Planlama ve bakım-onarım,
📌  Sınav görevi vb.
bilgiler ise okul yöneticileri tarafından Modüle girilecektir.
Gönderen: Admin - 07 Mart 2025, 21:06:19
Mebbis Ek Ders Modülü Ders 1 - Genel Tanıtım
Gönderen: Admin - 07 Mart 2025, 21:07:52
Resmi yazı ve Kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ (https://www.webdeogren.com/forum/tpmod/dl=item37045)

(https://haber.webdeogren.com/wp-content/uploads/2025/02/image-44.png)
Gönderen: Admin - 07 Mart 2025, 21:09:44
Bu işlemi mutlaka yapın.

1. Ders yükü
2. Ek ders hesaplama
3. Ek dersi yeniden hesapla

Bu menüde 3. Yere giriş yapın. İlgili öğretmeni seçin. Hesapla deyin
Gönderen: Admin - 07 Mart 2025, 21:10:29
Bu hafta yapmanız gerekenler

1. E okul ders programını girmek
2. Ders öğretmen eşleşmesini e okuldan yapmak.
3. Seçmeli ders haftalık dağılımını e okuldan yapmak.
4. Sınıf öğretmenlerini e okula işlemek.

Ek ders modülü girilip
Ders Yükü kısmında her öğretmenin hangi gün kaç saat girdiğini kontrol etmek. Hata varsa tıklayıp yeni değeri yazıp Enter yapmak. Örneğin pazartesi 6 saat dersi var ama modülde 4 saat görünüyorsa 4 saate tıklayıp 6 yapın ve Enter yapın. Toplam ders yükünü kontrol edin. 8. Sınıf rehberlik dersi ders yükü kısmına GİRİLMEZ otomatik gelecektir. Aynı ekranda Ek dersi yeniden hesapla deyin.

Bunu her öğretmen için yapın.
Gönderen: Cuma Hoca - 07 Mart 2025, 21:54:11
Hocam bizim sosyal bilgiler öğretmeni 21 saat derse giriyor. Dersini Çarşamba Perşembe ve cuma günü 7 şer saat verdim. Sistem ders yükünü doğru çekiyor dağıtıma gelince ona 15 saat ek ders veriyor. Bir türlü bu sorunu çözemedik. Ders dağıtımını yeniden hesapla yaptık bir türlü hata gitmedi. Bu konuda yardımcı olsanız mutlu olurum
Gönderen: Admin - 07 Mart 2025, 21:59:36
Alıntı yapılan: cumahoca1989@gmail.com - 07 Mart 2025, 21:54:11 Hocam bizim sosyal bilgiler öğretmeni 21 saat derse giriyor. Dersini Çarşamba Perşembe ve cuma günü 7 şer saat verdim. Sistem ders yükünü doğru çekiyor dağıtıma gelince ona 15 saat ek ders veriyor. Bir türlü bu sorunu çözemedik. Ders dağıtımını yeniden hesapla yaptık bir türlü hata gitmedi. Bu konuda yardımcı olsanız mutlu olurum

1 mesajdaki bilgileri mutlaka kontrol edin.
Gönderen: b_ouz - 07 Mart 2025, 22:47:51

Hocam destek eğitimini salı 2 çarşamba 2 saat yazmamıza rağmen salı 1 çarşamba 2 saat olarak alıyor. Tanıtım videosunda da dört güne 2 2 2 2 yazmasına rağmen 1 2 2 2 şeklinde verdi ek dersi. Bunun çözümü var mı acaba? Dün grupta da resimli olarak sordum soruyu ancak gönderi silinmişti. Buna çare bulamadık.
Gönderen: Admin - 07 Mart 2025, 23:05:55
Alıntı yapılan: b_ouz - 07 Mart 2025, 22:47:51 Hocam destek eğitimini salı 2 çarşamba 2 saat yazmamıza rağmen salı 1 çarşamba 2 saat olarak alıyor. Tanıtım videosunda da dört güne 2 2 2 2 yazmasına rağmen 1 2 2 2 şeklinde verdi ek dersi. Bunun çözümü var mı acaba? Dün grupta da resimli olarak sordum soruyu ancak gönderi silinmişti. Buna çare bulamadık.

Pazar günü tekrar hesaplayın.
Gönderen: v1olet - 09 Mart 2025, 21:02:57
Tanıtım videosundan bir şey anlamadım, modül o kadar karışık ki. Neden excel tipinde basitçe bir sistem yapılmadı da böyle karışık bir şey yapıldı anlamak güç. Daha basite indirgeyip tek tek anlatma şansınız yok mu.
Gönderen: Admin - 09 Mart 2025, 22:03:53
Alıntı YapTanıtım videosundan bir şey anlamadım, modül o kadar karışık ki. Neden excel tipinde basitçe bir sistem yapılmadı da böyle karışık bir şey yapıldı anlamak güç. Daha basite indirgeyip tek tek anlatma şansınız yok mu.

Modül daha sade yapılabilirdi kesinlikle ama maalesef yapılmamış. Olanı kullanmak zorundayız
Gönderen: marla07 - 09 Mart 2025, 23:08:47
İlçe emrinde olup, okulumuzda görevlendirme çalışan öğretmenlerin isimleri ek ders hesaplama modülünde görünmüyor. Bu öğretmenler,  mebbiste görevlendirme olarak görünüyorlar, dersleri de tanımlı e okulda. Bununla ilgili nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Bir de Kitap Yazım Komisyonunda görevli bir öğretmenimiz var. Haftalık 18 saat ek ders alıyor. Modüle 18 saat yansıyor lakin 1 saat de hazırlık planlama geliyor, toplam 19 saat oluyor ve bu 1 saat hazırlık planlama silinmiyor. Öğretmen üzerinde herhangi bir ders yükü yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
Gönderen: Admin - 09 Mart 2025, 23:12:18
Yarın orda bir güncelleme olabilir.

Planlama da düzelecek
Gönderen: Cuma Hoca - 10 Mart 2025, 09:19:49
Alıntı Yap1 mesajdaki bilgileri mutlaka kontrol edin.
Hocam tüm mesajları tek tek okudum. Hocamızın ders programını silip tekrar girdik. 21 saat derse giriyor hocamız işin ilginç yanı ek ders dağıtımına gelince 15 saat ek ders veriyor. Der yükü işlemlerinde hocamıza 6 saat ders verdiğimde 6 saat ek ders veriyor iki saat hazırlık planlama veriyor. Ekran görüntüsünü aşağıda paylaştım bu işin içinden çıkamadık. İlkokuldaki hiçbir öğretmende sorun yok aynı şekilde ortaokuldaki hiçbir öğretmende sorun yok sadece sosyal bilgiler öğretmenimizde sorun var.
Gönderen: bahacaa - 10 Mart 2025, 10:34:42
1-2 mart dyk kurslarının verilerini sistem çekmiyor. Haricen ek ders giriş yapılmasınada müsade etmiyor. Hafta bütünlüğü esas alınması esas fakat 1-2 mart ta yapılan dyk,egzersiz gibi ücretleri şubat ayında ödemek mümkün değil
Gönderen: Berg35 - 10 Mart 2025, 11:55:54
 Tam zamanlı görevlendirilen öğretmen kadrosunun bulunduğu okulda çıkıyor. Görevlendirilen okul göremiyor. Bu konuda sorun var. E personelde görevlendirme işlenmiş, Okulun Mebbisinde var, e okulda dersi var.  Ekders modülünde öğretmen yok.Çözüm nedir.
Gönderen: Admin - 10 Mart 2025, 16:21:18
Alıntı yapılan: Cuma Hoca - 10 Mart 2025, 09:19:49 Hocam tüm mesajları tek tek okudum. Hocamızın ders programını silip tekrar girdik. 21 saat derse giriyor hocamız işin ilginç yanı ek ders dağıtımına gelince 15 saat ek ders veriyor. Der yükü işlemlerinde hocamıza 6 saat ders verdiğimde 6 saat ek ders veriyor iki saat hazırlık planlama veriyor. Ekran görüntüsünü aşağıda paylaştım bu işin içinden çıkamadık. İlkokuldaki hiçbir öğretmende sorun yok aynı şekilde ortaokuldaki hiçbir öğretmende sorun yok sadece sosyal bilgiler öğretmenimizde sorun var.

Hocam ilçe mem bir incelesin. İlçe ile bir görüşün.
Gönderen: Admin - 10 Mart 2025, 16:22:11
Alıntı yapılan: bahacaa - 10 Mart 2025, 10:34:42 1-2 mart dyk kurslarının verilerini sistem çekmiyor. Haricen ek ders giriş yapılmasınada müsade etmiyor. Hafta bütünlüğü esas alınması esas fakat 1-2 mart ta yapılan dyk,egzersiz gibi ücretleri şubat ayında ödemek mümkün değil

Kılavuzda haftalık diye bir ibare vardı. Gelecek aya kalmış olabilir.
Gönderen: Admin - 10 Mart 2025, 16:23:17
Alıntı YapTam zamanlı görevlendirilen öğretmen kadrosunun bulunduğu okulda çıkıyor. Görevlendirilen okul göremiyor. Bu konuda sorun var. E personelde görevlendirme işlenmiş, Okulun Mebbisinde var, e okulda dersi var.  Ekders modülünde öğretmen yok.Çözüm nedir.

Tam zamanlı görevlendirmelerin ek derslerini zaten kendi okulları ödüyordu. Bunda da aynı
Gönderen: Cuma Hoca - 10 Mart 2025, 17:11:20
Alıntı yapılan: Admin - 10 Mart 2025, 16:21:18 Hocam ilçe mem bir incelesin. İlçe ile bir görüşün.
Hocam İlçe Milli Eğitimde bu işten anlayan yok ki. Hocamızın mebbis bilgilerine baktık hepsi güncel hiçbir hata yok. Ders yükü doğru geliyor ama dağıtımda sıkıntı oluyor. Raporlardan ücret onayına bakayım dedim orada hocamız 30 saat derse girildiği görünüyor
Gönderen: Admin - 10 Mart 2025, 21:27:09
Alıntı YapHocam İlçe Milli Eğitimde bu işten anlayan yok ki. Hocamızın mebbis bilgilerine baktık hepsi güncel hiçbir hata yok. Ders yükü doğru geliyor ama dağıtımda sıkıntı oluyor. Raporlardan ücret onayına bakayım dedim orada hocamız 30 saat derse girildiği görünüyor

Yeniden hesapla yaptınız mı?
Gönderen: Cuma Hoca - 10 Mart 2025, 22:04:16
Alıntı yapılan: Admin - 10 Mart 2025, 21:27:09 Yeniden hesapla yaptınız mı?
hocam onlarca defa yaptım aynı hata devam ediyor. Bakanlığa e posta göndereceğim pdf deki email adresine. Kaç gündür denemediğim yol kalmadı
Gönderen: v1olet - 11 Mart 2025, 10:14:18
Okulumuz İlkokul-Ortaokul birleşik bir okul. Öncelikle ortaokulda seçmeli dersleri görmüyor sistem. Ne yaptıysam seçmeli dersleri görmedi, bide İngilizce ve Din Kültürü öğretmenleri ilkokulda da derse giriyorlar, ilkokulda girdikleri derste görünmüyor. Mesela 23 saat derse giren öğretmenimizin günleri bu şekilde , seçmelilerde gözükmüyor günlerde eksik.

(https://resmim.net/cdn/2025/03/11/NlLySo.jpg)
Gönderen: fati - 11 Mart 2025, 12:52:35
merhabalar bizde de neredeyse yarıdan fazla öğretmenin ders yükü hatalı hesaplanıyor. e okul, e pansiyon bilgileri güncel kaç defa kontrol ettik. örneğin 25 saat dersi olan ve eokulda ders programı işlenmiş öğretmen, ders yükünde 18 saat görünüyor. ders yükü bölümünde güncelleme yapmamıza rağmen bir sonraki aşama olan ekders hesaplama bölümünde yine 18 üzerinden işlem yapıyor.(yani 1 hazırlık plan + 3 saat gündüz verisi) nasıl iş anlamadım... benzer sorunla karşılaşıp çözen arkadaşım varsa bilgi vermesini istirham ederim...
Gönderen: fati - 11 Mart 2025, 13:56:23
yeniden merhaba, bahsettiğim sorunu haftalık bazlı çözdüm gibi... mebbis ödenek takip modülünde yer alan kurum işlemleri kurum bilgisi bölümünden güncelleme yaptım. ek ders hesaplaması düzeldi. geçen hafta bilgileri düzeldi ama bu hafta bilgileri pazar gününü mü bekliyor nedir bilemedim eksik hala pazar bi daha kontrol edicem bilginize...
Gönderen: Cuma Hoca - 11 Mart 2025, 17:11:47
Alıntı yapılan: fati - 11 Mart 2025, 12:52:35 merhabalar bizde de neredeyse yarıdan fazla öğretmenin ders yükü hatalı hesaplanıyor. e okul, e pansiyon bilgileri güncel kaç defa kontrol ettik. örneğin 25 saat dersi olan ve eokulda ders programı işlenmiş öğretmen, ders yükünde 18 saat görünüyor. ders yükü bölümünde güncelleme yapmamıza rağmen bir sonraki aşama olan ekders hesaplama bölümünde yine 18 üzerinden işlem yapıyor.(yani 1 hazırlık plan + 3 saat gündüz verisi) nasıl iş anlamadım... benzer sorunla karşılaşıp çözen arkadaşım varsa bilgi vermesini istirham ederim...
Hocam bizde de aynı sorun var. Bakanlığa ekran görüntüsünü e mail olarak attım. İnşallah çözüm bulunur. Bu modül gelmesi güzel oldu keşke sorunsuz olsaydı bu sorunlar bizi modülden soguttu
Gönderen: TÜRKANŞENTÜRK - 12 Mart 2025, 14:51:09
Merhaba hocalarım, yüksek lisanslı idarecilere modül üzerinden neler yapmamız gerekiyor?
Gönderen: bahacaa - 24 Mart 2025, 12:41:56
22 mart tarihinde öğretmenimiz açık öğretim sınavlarında görevli olduğu için gelmedi. E kurs üzerinden dyk saatini sistem çekmiş. Silmek istiyorum silemiyorum. Devamsızlık girişi yapsamda dyk yı silmiyor
Gönderen: Admin - 27 Mart 2025, 14:04:13
2025 Mart Ayı Ek Ders Modülü Ve KBS Ek Ders Ödemeleri Hakkında Açıklamalar

https://www.webdeogren.com/forum/tpmod/dl=item37504