Genel Bilgiler

Öğrencinin
SınıfıAdı - Soyadı
☰ Bilgi girişi

İLKÖĞRETİM HAFTASI

YENİKENT ATATÜRK İLKOKULU
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI
Sayın Okul Müdürüm, Değerli öğretmenlerim, Sevgili arkadaşlar, Bugün burada İlköğretim Haftasını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimiz adına sizleri bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir ulus henüz bir ulus adını alma yeteneğini kazanamamıştır. - Mustafa Kemal Atatürk Okulumuz sınıfından arkadaşımızı "Haftanın Anlam ve Önemi" ile ilgili konuşmasını yapmak üzere buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı Açıldı Okulumuz adlı şiiri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı İlköğretim Haftası adlı şiiri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı İlköğretim Haftası adlı şiiri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı Başöğretmen Atatürk adlı şiiri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı Okulumuz adlı şiiri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı Okul Türküsü adlı şiiri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı İlköğretim Haftası adlı şiiri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı İlköğretim Haftası ile ilgili özlü sözleri okuması için buraya davet ediyorum. Okulumuz sınıfından arkadaşımızı Okul Kuralları ile ilgili bizleri bilgilendirmesi için buraya davet ediyorum. Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. - Mustafa Kemal Atatürk Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle, İlköğretim Haftamız kutlu olsun! İlköğretim Haftası Kutlama Programımız burada sona ermiştir. Bizleri dinlediğiniz için sizlere teşekkür ederiz.
İLKÖĞRETİM HAFTASININ ANLAM VE ÖNEMİ
Sayın Okul Müdürüm, Değerli öğretmenlerim, Sevgili arkadaşlar, Bildiğiniz gibi ülkemizde eğitim süresi on iki yıldır ve zorunludur. Okullarımızın açıldığı ilk haftayı, İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz. Şu anda hepimiz, yeni bir öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenimiz ve arkadaşlarımız, hepimizi sevince boğdu. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla bir an önce tanışmayı arzuluyoruz. Okul bizim ikinci evimizdir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgiler yanında, oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor, ortak sevinçler paylaşıyoruz. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma - yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileği ile, İlköğretim Haftamız kutlu olsun.
AÇILDI OKULUMUZ
Hazırlandı çantamız, Kalemle defterimiz, Artık öğrenci olduk, Açıldı okulumuz. Neşe dolu içimiz, Sevinçliyiz hepimiz, Çıktık aydınlık yola, Açıldı okulumuz. Göklerde bayrağımız, Dudaklarda marşımız, Andımız söyleniyor, Açıldı okulumuz. Fethi BOLAYIR
İLKÖĞRETİM HAFTASI
İlköğretim haftasını Kutlayalım hep birlikte. Çalışmanın arkasını Bırakmayalım derslikte. Çalışırsak kazanırız, Bilgilerle bezeniriz. Kenetlenmiş bir toplumsak Sağlam olur düzenimiz. Bakın açıldı okullar Cıvıl cıvıl bütün yollar. Yarınını düşünenler Çocuğunu okuturlar. İbrahim ŞİMŞEK
İLKÖĞRETİM HAFTASI
Bu yıl da, neşe ile, Geldi, güzel haftamız. Yeniden gönlümüze, Doldu, güzel haftamız. Biziz onun amacı, Biziz onun inancı. Başarıya varmada, Hep odur bize öncü Ne sözü varsa bize, Olumludur, gerçektir. Çünkü onun dileği, Bizleri yüceltmektir. Ulusun gür sesidir, İlköğretim Haftası, En büyük ilkesidir, İlköğretim Haftası Tahsin BİLENGİLİN
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK
Bir güneş gibi doğdun Vatanımın üstüne, Millet seninle güldü İlke, devrimlerinle. İlk okuma yazmayı Sen öğrettin bizlere, Bugün erdi milletin Kültürün zirvesine. Başöğretmen Atatürk Yurdun ilk eğitmeni Emanet aldık senden Kurduğun Cumhuriyeti. Birkan SOYLU
OKULUMUZ
Her yerden daha güzel Bizim için burası, Okul, sevgili okul, Neşe, bilgi yuvası. Güzel kitaplar burada, Bir çok arkadaş burada, İnsan nasıl sevinmez, Böyle yerde okur da ? Senin çatın altında Girmez kötü duygular, Bilgi giren yerlerde Kalmaz artık kaygılar. Her yerden daha güzel Bizim için burası, Okul, sevgili okul Neşe, bilgi yuvası! Fethi BOLAYIR
OKUL TÜRKÜSÜ
Çok severiz biz okulu, Kitabımız bilgi dolu. Okur, yazar her Türk oğlu, Yükselmenin budur yolu. Biz okullu çocuklarız, Hem çalışır, hem oynarız. Kağıt, kalem, kitap, defter, Bizi bunlar adam eder. Öğretmeni candan dinler, Öğreniriz pek çok şeyler. Biz okullu çocuklarız. Hem çalışır, hem oynarız. Hasan Ali YÜCEL
İLKÖĞRETİM HAFTASI
İlköğretim haftasını Kutlayalım hep birlikte. Çalışmanın arkasını Bırakmayalım derslikte. Çalışırsak kazanırız, Bilgilerle bezeniriz. Kenetlenmiş bir toplumsak Sağlam olur düzenimiz. Bakın açıldı okullar Cıvıl cıvıl bütün yollar. Yarınını düşünenler Çocuğunu okuturlar. İbrahim ŞİMŞEK
İLKÖĞRETİM HAFTASI - GÜZEL SÖZLER
• Bilgisiz insan, meyvesiz ağaca benzer. • İlköğretim davası, insan olma, ulus olma davasıdır. • Yurt kalkınmasının temeli ilköğretimdir. • Öğrenim, aklın gücünü geliştirir. • Bilmemek ayıp değil, bilmediğini öğrenmemek ayıptır. • İlköğretim geleceğin temelidir. • Bilgisiz insanın dostluğundan, bilgili insanın düşmanlığı daha iyidir. • Okul gençliğe; insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir. • İlköğretimin değerini her yurttaşa anlatmak ulusal bir görevdir. • Bilen, bilmeyenden sorumludur. • Bilmek demek, yapmak demektir.
YENİKENT ATATÜRK İLKOKULU
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
OKUL KURALLARI
Okulda düzen ve disiplini sağlayan kurallar, öğrencilerin toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesinin ön koşuludur. Tüm arkadaşlarımızın bu kuralları benimsemesi ve uygulaması beklenmektedir. OKULUMUZUN GENEL KURALLAR 1. Okula zamanında gelinir. 2. Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz. 3. Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz. 4. Teneffüslerde oyun alanının dışına çıkılmaz. 5. Müdürün ve öğretmenlerin uyarıları dikkate alınır. 6. Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır. 7. Her öğrenci törenlerde kendi sınıfı için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı’nı yüksek sesle söylemek zorundadır. 8. Okul çevresi temiz tutulur, doğa korunur. 9. Sınıflar ile Okuldaki tüm alanlarda çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür. 10. Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunmazlar, kavga edemezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler. 11. Öğrenciler Okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar. 12. Öğrenciler okula ait malzeme ve diğer okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle sorumludurlar. 13. Öğrenciler kendi sınıflarının dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kurallarına uyarlar. 14. Öğrenciler okulun belirlemiş olduğu kılık kıyafet kurallarına uyarlar. 15. Okul içerisinde sakız çiğnenmez, kabuklu kuru yemiş yenmez. 16. Öğle aralarında evi okula uzak öğrenciler, velilerinin okuldan izin almaları şartıyla okulda kalabilirler. Evi okula yakın olan ve Diğer öğrenciler evlerine gitmek zorundadırlar. SINIF KURALLARI Öğrenciler, 1. Birinci ders zili çaldığında, sınıflarına girerler ve ders programına uygun olarak kitap ve defterlerini çıkarıp, hazırlıklarını tamamlamış olarak öğretmenlerini beklerler. 2. Ders bitiminde, öğretmeninin izni ile koşmadan, gürültü yapmadan teneffüse çıkarlar. 3. Sınıf düzenini ve dersin akışını bozmadan dersi dinler, söz alarak konuşur, izinsiz yerlerinden kalkmazlar. 4. Kırıcı, zarar verici sözlerden ve davranışlardan kaçınır, kötü söz söylemezler. 5. Arkadaşları ile iyi geçinir, yardımlaşırlar. 6. Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundururlar. 7. Derste hiçbir şey yiyemez ve içemezler. 8. Çalışmalarını, ödevlerini zamanında ve tam yaparlar. 9. Sınıflarını ve sıralarını temiz ve düzenli kullanırlar. 10. Gün bitiminde ders malzeme ve kişisel eşyalarını sınıflarında ve sıralarda bırakmazlar. 11. Sınıflarda bıraktıkları değerli eşyalardan kendileri sorumludurlar. 12. Sınıflarda bulunan panoları düzenli kullanırlar. 13. Sınıf kitaplığından aldıkları kitapları zamanında okumak ve sağlam teslim etmekle sorumludurlar. 14. Öğrenciler sınıflarını temiz ve düzenli bırakmakla sorumludurlar. 15. Sınıf içerisinde koşmak, oyunlar oynamak kesinlikle yasaktır.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK