Meb Mebbis Meb haberleri E-okul Tefbis Resmi yazı görüş yazısı Ek ders Ek ders Modülü Habib OCAK

Darüşşafaka Sınavı 32 İlde Yapılacak

Darüşşafaka Sınavı 32 İlde Yapılacak
Yayınlama: 06.01.2023
927
A+
A-

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2023 yılı Giriş Sınavı, 21 Mayıs’ta, Türkiye’nin 32 ilinde düzenlenecek.

Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler, ortaokuldan başlayıp liseden mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tam burslu eğitim alma imkânı kazanacak. Her yıl sınavı kazanan öğrencilerin başta eğitim olmak üzere sağlık, beslenme, barınma, kıyafet, eğitim materyalleri gibi tüm gereksinimlerinin karşılandığı Darüşşafaka’da mezunlar İngilizceyi iyi düzeyde bilen, 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip, en az bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, akademik yönden güçlü gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite süresince de burs vererek destekliyor.

Başvuruları 15 Mayıs’ta bitecek sınav Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Ordu, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da düzenlenecek. Her ilden başvurular kabul ediliyor.

Milliyet

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.